Skócia vadregényes tájain - csoportos körutazás 2022

edinburgh-scotland.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
10-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

ÚJ IDŐPONT
2022. április 15 - 19. - Részvétei díj: 299.000 Ft/fő 
2022. június 02 - 06. - Részvételi díj: 319.000 Ft/fő - betelt

2022.szeptember 17-20. - Részvételi díj: 309.000 Ft/fő

Járulékos költségek: 

Storno biztosítás: 2 % - Az alapárra, amennyiben a fakutatív programokat is kérik , emelkedik a biztosítás ára
Biztosítás: 3.000 Ft/fő
Belépő az Edinburgh-i várba: 9.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 90.000 Ft/fő

 


 

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. Túránkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban kezdjük, majd a középkori hangulatú Stirling felé vesszük az irányt. Következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a többszáz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát is. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny. Felfedezzük a Skót Felföld fővárosát, Invernesst és meglátogatjuk Skócia egyik legszebb kastélyát, a Blair kastélyt. A program Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban zárul, ahol bejárjuk az UNESCO Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket.

Az út kiemelt értékei: Repülés kényelmes menetrenddel a Lufthansa járatain. A részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és látogatást a whiskeylepárlóban, kivéve az Edinburgh-i vár belépőt. Büféreggeli és vacsora a szállodákban. Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig. Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban. Városnézés Stirlingben, Glasgow-ban, Inverness-ben és Edinburgh-ban.

Programok:
1  nap: 

Elutazás Budapestről a Lufthansa járataival Glasgow-ba, frankfurti átszállással (06:15-08:00, 10:40-11:40). Érkezés után Skócia legnagyobb városával ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktóriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands,Lordship. Délután a középkori hangulatot idéző Stirlingbe utazunk. Szállás: The Golden Lion Hotel

2. nap:
Reggeli után panoráma városnézés Stirlingben, majd  észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve jutunk el Fort Wiliamig és ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás Invernessben: Premier Inn Inverness Centre River Ness

3. nap:
Délelőtt a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezettten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel. Megállunk Pitlochry bájos kisvárosában, majd áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Panoráma városnézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban. Szállás: Premier Inn Edinburgh City Centre (Princess Street), júniusi xcsoportnál: Premier Inn Edinburgh City Centre (York Palace)

4. nap
Délelőtt fakultatív program keretében felmegyünk a várhegyre, ahol felkeressük Skócia talán leghíresebb épületét, az edinburgh-i várat. Itt többek köz9tt láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket. A program ára: 9.000 Ft/fő.
Szabadidő, majd délután buszos városnézés Skócia fővárosában, látnivalók: Charlotte Square, Georgian Town, Calton Hill, Holyroodhaouse palota, Canongate, majd napunkat egy kellmes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján. Szállás: Edinburgh-ban.

5. nap
Reggeli után szabadidő a fővárosban. Sétáljunk a Royal Mile hangulatos utcáján, vagy ellátogathatunk a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Múzeumba, mely ingyenes belépést biztosít.
Délután transzfer Edinburgh repülőterére, majd hazautazás franfurti átszállással Budapestre (Edinburgh-Budapest 18:00-20:50, 21:40-23:15).


Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow-Edinburgh-Budapest útvonalon, a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással
Személyenként egy db kézipoggyászt (max. 8kg) és egy darab feladott poggyászt (max 23kg)
Négy éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás, központi szállodákban
Büféreggeli ás vacsora a szállodákban
Utazás különbusszal a program szerint
Városnézés Glasgow-ban, Stirlingben, Inverness-ben Edinburgh-ban
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
Belépő az Edinburgh-i várba: 9.000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás 2 %  - Az alapárra, amennyiben a fakutatív programokat is kérik , emelkedik a biztosítás ára
Biztosítás: 3.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 90.000 Ft/fő

Minimum létszám 25 fő

Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.

A repülőjegyek foglalás utána  Lufthansa légitársaság szabályzata szerint módosíthatók. Eltésően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli lemondás esetén 43.500 ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

A programváltozás jogát fenntartjuk!
 

 

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.