Skócia - Észak-Írország - A kelták misztikus földjén

Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
67 - 3
Megrendelhető a következő időszakokra: 

 2020. május 15 - 24. - Részvételi díj: 478.000 Ft/fő + illeték
ÚJ IDŐPONT!
2020. október 16 - 25. - Részvételi díj: 499.000 Ft/fő + illeték
2021. május 14 - 23. - Részvételi díj: 550.000 Ft/fő + illeték

Járulékos költségek: 

Repülőjegy reptéri illetékkel: 92.000 Ft/fő
Helyszínen fizetendő belépők és program szerinti étkezések: 255 euró (helyszínen fizetendő)
Sztornóbiztosítás (május, június): 8.990 Ft/fő
Sztornóbiztosítás (október): 8.270 Ft/fő
Egyágyas felár (október): 149.000 Ft
Egyágyas felár (május, június): 178.000 Ft
16-19 fő közötti felár 29.000 Ft/fő

 Skócia: vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A Skót-felföld egyedülállóan szép vidék: zöldellő hegyoldalak, vadregényes fjordok, gyors hegyi patakok, és ködfelhőbe tűnő tavak jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják.
 Írország: lélegzet elállítóan szép tájai ahol kora keresztény kolostorok és kelta keresztek mesélnek e táj gazdag és színes történelméről. Évszázadokat túlélt tündérmesékről és babonákról hallani errefelé minden kis helyi üzletben és kocsmában, amelyekről hamarosan az utazó is úgy gondolja, hogy igazak lehetnek...

Program

1. nap: Budapest - Glasgow - Edinburgh (Skócia)
Elrepülés menetrend szerinti járattal Skóciába, Glasgowba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezést követően utazás Edinburgh-ba. Városnézés a skót fővárosban. Elhaladunk a Holyroodhouse Palota mellett, mely a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciája, továbbá megtekintjük a vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i várat, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A vár Skócia leghíresebb pontja és egész Britannia egyik leglátogatottab turista látványossága. Szabadidő keretében a vár egyénileg meglátogatható, belépő a helyszínen váltható. Vacsora és szállás Edinburgh körzetében.

2. nap: Edinburgh - Melrose Apátság - Blair kastély - Rosslyn kápolna - Edinburgh
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: meglátogatjuk a Melrose Apátságot, melynek gótikus romjait Skócia egyik legszebb épületeként tartják számon. A legendák szerint a gyönyörű épület maradványai Robert Bruce, skót király balzsamozott szívét rejtik.  Útközben megismerkedünk a whiskey készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közkedvelt italt. Majd folytatjuk utunkat a Rosslyn kápolna felé, mely a Da Vinci-kód című történetből lehet ismerős. A kápolnát a XV. század közepén Sir William St Clair alapította. Halálával együtt az építkezések is leálltak, így a tervezett nagytemplom soha nem készült el. (A program ára: 28.400 Ft/fő). Vacsora és szállás Edinburgh körzetében.

3. nap: Edinburgh - Pitlochry - Blair Castle - Loch Morlich - Inverness
Reggelit követően séta a festői Pitlochry városában, majd a Blair kastélyba látogatunk el, melynek épülete az ország egyik leglátogatottabb emlékműve és állítólag Skócia legismertebb szellemének, a Szürke ruhás Hölgy lakhelye is egyben. Útközben egy fotó erejéig megállunk a Cairngorms Nemzeti Park területén található Loch Morlich tónál, amit az ország legszebb tavaként tartanak számon. Továbbutazás Inverness irányába. Szállás és vacsora Inverness körzetében.

4. nap: Inverness - Urquhart Castle - Inverness
Reggeli után városnézés Invernessben, amely a Ness-folyó torkolatánál fekszik. A város elhelyezkedésénél fogva számos közlekedési útvonal természetes csomópontja. A hegytetőn álló Inverness-i kastély udvarából tökéletes látképet kapunk a városról. A kastély épületében jelenleg a bíróság működik. Folytatjuk utunkat a híres Loch Ness-i tó felé, mely 38 kilométeres hosszával és 121 méteres mélységével több édesvíz mennyiséget ölel fel, mint Anglia és Wales tavai együtt. Meglátogatjuk az Urquhart kastélyt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra. Vacsora és szállás Inverness körzetében.

5. nap: Inverness - Fort William - Glencoe - Glasgow
Reggeli után rövid sétát teszünk Fort William városában, majd egy fotó erejére megcsodáljuk Nagy-Brittania legmagasabb hegységét, a Ben Navis-t (1343 méter). Megtekintjük a Glencoe-völgyet, ami a rezidens, MacDonald klán mészárlásáról híres. A hiedelem szerint még most is hallani az áldozatok kiáltásait. Galsgow-ba való érkezést követően panorámás városnézést teszünk a városbán, mely során láthatjuk a Glasgow-i Székesegyházat, a Sóhajok hídját, a nekropoliszt, a Provand Uradalmat, amely a legrégebbi középkori ház városban. Séta a György téren, Glasgow szívében. Vacsora és szállás Glasgow körzetében.

6. nap: Glasgow - Belfast (Észak-Írország)
Reggeli után a kikötőbe indulunk és komppal elhajózunk Írország felé (kb. 2 óra). Észak-Írszág fővárosába, Belfastba érkezünk. A város a Titanic szülőhelyeként is ismert. Elhaladunk a város fő nevezetességei mellett. Láthatjuk a Parlament épületét, a városházát, a Szent György piacot és Titanic Központot, melynek épületét a Titanic inspirálta, a magassága pedig megegyezik a tengerjáróéval. Vacsora és szállás Belfast körzetében.

7. nap: Belfast - Carrick-a-Rede - Óriások Útja - Bushmills - Portrush - Belfast

Reggeli után utazás a Carrick-a-Rede kötélhídhoz, mely a mélység fölött átívelve köti össze az óceán által elválasztott szárazföldet egy apró szigettel. Majd folytatjuk utunkaz az Óriások Útjához, mely egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött és körülbelül 40.000  bazaltoszlopból áll. 1986-ban az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. Egy fotó erejéig megtekintjük a 17. században, a Bush folyóra épített vízmalmot, majd Portrush városában tett városnézés után visszaindulunk Belfastba. Vacsora és szállás Belfast körzetében.

8. nap Belfast - Brú na Bóinne (Írország) - Dublin
Reggeli után utazás Brú na Bóinne régészeti együtteséhez. A hozzávetőlegesen 780 hektáros területen negyven neolitikus, körülbelül ötezer éves kamrasír található, közölük a legismertebb a folyosós Newrange, Knowth és Dowth. A Brú na Bóinne-i komplexum 1993 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A komplexum megtekintése után Írország fővárosa, Dublin felé folytatjuk utunkat. Érkezést követően fotóstop a város büszkeségénél, a Szent Patrik Székesegyháznál, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Utunk során elhaladunk a város fő nevezetességei mellett: Dublini vár, Christ Church Catedral, a Guinness Storehouse sörfőzde épülete, Glasnevin Temető és a híres Jameson Distillery Bow St, ami a Jameson ír whisky gyártásának eredeti helyszíne volt 1971-ig. Vacsora és szállás Dublin körzetében.

9. nap Dublin - Glendalough - Powerscourt Estate - Dublin
Reggelit követően félnapos túrát teszünk a Wicklow hegységben és Glengalough felé indulunk ami Írország legvarázslatosabb helyeinek egyike. Látogatottságát nemcsak természeti szépségének köszönheti, hanem a középkori kolostoregyüttes megmaradt romjainak is. A Szent Kevin kolostort Írország egyik leghangulatosabb kolostoraként tartjék számon. A kolostort a világi életet elutasító Szent Kevin alapította a 6. században, miután remeteként ide vonult vissza. Délután továbbutazás Powerscourt vidéki birtoka felé, ahol megcsodálhatjuk a 19 hektáron elterülő házat parkosított kertjével és vízesésével. Fakultatív programlehetőség: kelta folklór show-val egybekötött vacsora. (A program ára: 17.900 Ft/fő). Szállás Dublin körzetében.

10. nap: Dublin - Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre ( a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Brú na Bóinne régészeti eggyüttes
- Óriások útja (Giant's Causeway) és a hozzá tartozó tengerpart
- Edinburgh ó- és újvárosa
 


 

Szolgáltatások:
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza: - BBP biztosítás - közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban  reggelikkel - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

 Részvételi költség:
Részvételi díj: 550.000 Ft/fő (május, június)
Részvételi díj: 499.000 Ft/fő (október)
Repülőjegy reptéri illetékekkel és üzemanyagfelárral: 92.000 Ft (változhat)
Helyszíni belépők és programok szerinti étkezések kb: 255 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Sztornó biztosítás (október): 8.270 Ft/fő (részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
Sztornó biztosítás (május, június): 8.990 Ft/fő (részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
Egyágyas felár: 149.000 Ft
16-19 fő közötti felár: 29.000 Ft/fő

A 255 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő
Minimum létszám: 20 fő
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, kérhető társítás. Amennyiben irodánk nem talál szobatársat, irodánk 100.000 Ft-ig átvállalja az egyágyas felár összegét.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.