Óriások útja - Dublinból 1 napos túra

giants_cause_way.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Azonosító: 
73-04

A túra 2020. szeptember 02-től indul.

Amíg nem látogattad meg a legendás Óriások útját, addig nem láttad Írországot igazán. Az Óriások Útjától Belfaston keresztül, illetve a kötélhídon át, ez a túra mindent tartalmaz. Határozottan Észak-Írország legátfogóbb túrája.

Mi az óriások útja? 

A vulákni tevékenység Finn McCool (ír mitológiai figura, az ő legendájához kötik az Óriások útjának keletkezését) segítségére volt, hogy ezt a csodát megalkossa 60 millió évvel ezelőtt. A 90 méter fölé emelkedő, 6 km hosszú, meredek sziklafalak látványa, melyek egész sor öblüket formálnak ámulatba ejtő. Túránk tartalmazza a vadonatúj innovatív és fantáziadús Óriások Útja látogatóközpontot, melynek meglátogatásához ingyenes audio guide-t adunk. 

Ezen felül ellátogatunk a Dark Hedges-hez és Ballintoy-ba , melyek a sikeres TV sorozat, a Trónok harca által nyertek hatalmas hírnevet.


Dublinból indulunk északra, átvágunk az országon, hogy Észak-Írországba érkezzünk. Eligazító és frissítő megállókkal utunk során gondoskodunk róla, hogy komfortosan és felfrissülve induljunk neki ennek a csodás napnak.

Utunk során az északi partvidékre buszozunk, ahol a Anttrim völgyeinek (Glenns of Antrim) láthatjuk. Ez a terület kiemelkedő természeti szépségéről nevezetes. Panorámás túránk során csodálhatjuk a Antrim megye völgyeit és a vidéki tájait.

Észak Írország egyik legnépszerűbb természeti jelensége a Dark Hedges volt. A sövényeket és fákat a Stuart család ültette a tizennyolcadik században. A céljuk az volt, hogy lenyűgözzék a látogatókat, akik az otthonukba érkeznek. Sokuk felismerheti, hogy ez volt a ’Királyok Útja’ a Trónok Harca című nagysikerű sorozatban. Csodás fotó helyszín és lehetőség, hogy részesei lehessenek egy film díszletének, a való világban.

Megyünk tovább a Causeway Coasthoz, ahol Rathin Island-re kaphatunk csodás kilátást, és tiszta, felhőtlen időben még a 13 mérfölddel arrébb fekvő Skócia-i partvidéket is láthatjuk. A látvány a partszakaszról csodálatos, mely nincs kétség, az egyik leglátogatottabb helyszín Európában.

A ’kötél-híd’ a Carrick-A-Rede-n az elbűvölő kisváros, Ballintony közelében fekszik. A soron kívüli jegyet a túra ára tartalmazza. Azoknak akik nem szeretnének átmenni a kötélhídon, lesz idejük, hogy egy élvezetes sétát tegyenek a parton vagy meglátogassák a közeli, helyes teázót. Figyelem: A híd nagyjából 1 km sétára van a parkolótól, egy egyenletlen úton, így az út megtétele, nem mindenki számára alkalmas.

Az Óriások útja a fénypontja a túránknak! Az ír óriás, Fionn és skót riválisa Angus építette. Egy igazi mestermű, mely tökéletes alakú hexagon alakú oszlopokból áll. Az idegenvezető el fogja mondani a hely további történetét és legendáit. Túránk tartalmazza a soron kívüli jegyet a látogatói központba (más cégek túrája nem tartalmazza ezt!). Az ösvény az Óriások Útjához a központ mögül indul és 10 percre van körülbelül. A helyszínen van lehetőség minibusz bérlésére, mely leviszi Önöket ezen az úton az Óriások útjához, ha valakinek szüksége lenne rá, mert nehézséget okoz a séta.

Megérkezünk az egyik legdrámaibb kastély romhoz a világon, ahol csodás képeket lehet készíteni. Készüljön fel, hogy a szava is elakad a látványtól, ahogy ez a kastély a szikla szirtek szélén áll. Egy része a kastélynak a tengerbe zuhant az 1600-as években és jó pár szolga meghalt a tragédiában. Készítsen néhány lenyűgöző képet, mielőtt tovább indulunk Belfastba.

Hazafelé vezető utunk során panorámás túrát teszünk Belfast városába, ahol az idegenvezető elmondja és megmutatja a legfőbb látványosságait ennek a nagyszerű városnak. Megállunk a Városházánál, és egy órás szabadidőre lesz lehetőség. Ez egy rövid látogatás, de jó lehetőség azoknak, akik máskor nem tudnának eljutni a városba.

Hazafelé autópályán jövünk, hogy legyen lehetőségük pihenni. Dublinba várhatóan este 20:30 körül érünk, egy élményekkel teli nap után.

Túra indulása: minden nap hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 07:00
Túra nyelve: Angol

Túra ára:
Felnőtt - 25.200 Ft/fő
Gyerek (0-12 éves korig) - 22.800 Ft/fő

A túra ára tartalmazza a soron kívüli belépést az Óriások útja látogató központba.

A túra foglalása adott napra történik. 
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.

A jegy mellé küldünk egy tájékozattó anyagot a felszállási pontról.

Felszállásra a belvárosban van lehetőség.

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.

A túra nem indul: január 1., november 12., december 24., 25., 26., 31.