Nagy Írországi körutazás Észak-Írországi kitérővel 10 nap

ireland4.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Ára: 
384.900.-
Azonosító: 
47-1
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Előfoglalás 2019. március 31-ig.

2019. július 25 - augusztus 03. Részvételi díj: 384.900 Ft/fő + illeték

Egyágyas ár
2019. július 25 - augusztus 03. Részvételi díj: 479.400 Ft/fő + illeték

Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: kb 45 000 Ft 
Sztornó biztosítás:  1,5 % 
Biztosítás: 600 Ft/nap/fő

 

 
Nagy Írországi körutazás

Körutazásunk során ízelítőt adunk Írország és Észak-Írország lélegzet elállítóan szép tájaiból ahol kora keresztény kolostorok és kelta keresztek mesélnek e táj gazdag és színes történelméről. Évszázadokat túlélt tündérmesékről és babonákról hallani errefelé minden kis helyi üzletben és kocsmában, amelyekről hamarosan az utazó is úgy gondolja, hogy igazak lehetnek...

Program:
1. nap : Budapest-Dublin
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, amszterdami átszállással Dublinba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Dublin közelében.

  

2. nap: Dublin
Egész napos buszos-gyalogos városnézés a smaragd sziget fővárosában. A 707 hektár területű Phoenix parkot 1745-ben nyitották meg a nagyközönség számára. A hatalmas, tavakkalés kertekkel tűzdelt terület több száz dámszarvasnak otthona. A park területén belül található Írország elnökének rezidenciája, de Európa legnagyobb bekerített városi parkja, kedvelt célpontja a kikapcsolódásra és sportolásra vágyóknak is. Dublin híres az elegáns György korabeli tereiről, melyek sajátossága a színes, boltíves ajtók. A Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX. századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St. Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az 1191-ben alapított templom esperesei között volt Gulliver utazásai írója jonathan Swift is. A mai napon megismerkedünk a híres barna sör a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk, de lehetőségünk lesz az élet elixírének a Guiness megkóstolásásra is.

  

3.nap: Powerscourt kert - Glenadalough
Reggeli után utazás Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Első megállónk során a Powerscourt kert csodálatos kertépítészetében gyönyörködhetünk. Ezt követően zömében romantikus hegyi útszakaszokon érünk Glendaloughba. Séta a Szt. Kevin által alapított kolostor építményei, romjai közt, majd tovább indulunk kilkenny városa felé.

  

4.nap: Kilkenny - Rock of Cashel
Ma délelőtt felfedezzük Kilkennyt, az egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárost ahol a Szt. Canice székesegyház és gyönyörű vár a legfőbb látnivalók. Az ősi márványvárosban a középkori egyházi épületek mellett, kézműves és népművészeti üzletek varázsolják el a látogatót. Utazás az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország "Akropolisza", rajta XI-XII. századból származó vár és székesegyház romjaival. A 60 méter magas sziklán található épülettegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, kétezer év zavaros töténelmi eseményeinek tanúja. Mára a nagyszerű romok maradtak meg: kerek torony, katedrális, Cornac-kápolna az ország legszebb római kori emléke, érseki palota, Szt. Patrick keresztje. Szállás Kerry környékén.

  

5.nap: Kerry gyűrű
Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb látnivalója következik. Mai programunk a Brit-szigetek egyik legszebb panorámaútján kezdődik. Kirándulás a Kerry-gyűrűn, mely Írország dél-nyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül. itt találhatóak Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vegetáció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető. Fotószünet a Muckross kastélynál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Muckross tóra és környékére. A tó partján álló kastélyt 1843-ban, vadászkastélynak építette Henry Arthur Herbert. 1861-ben egyetlen éjszakára megszállt itt Viktória királynő is. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

  

6.nap: Bunratty- Moher sziklája - Galway
Ismerkedés a Bunratty Kastéllyal és a lábánál elterülő, látványos Skanzennel. Utcáin sétálva a XIX. századi Írországban érezhetjük magunkat, köszönhetően a korhű ruhákba öltözött embereknek, akik megismertetnek bennünket a tradicionális kézművesség rejtelmeivel is. Északi irányba vesszük utunkat a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőkön keresztül. A karsztvidékeken keresztül vezető út "holdbéli tájhoz" hasonlítható a számtalan érdekes kőalakzattal és ugyanakkor megdöbbentően változatos növényvilággal lepi meg az utazót. (200 fajta ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok.) Megálló az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláinál. Szállás Galway környékén.

  

7.nap : Galway - Kylemore Apátság - Westport
Panorámás városnézés Galwayben. A várost gyakran emlegetik mint a legírebb várost, hiszen talán az egyetlen hely az országban, ahol még hallani az utca az utca emberét írül beszélni. Városnézés a művészetektől hemzsegő bohém városban. Ezután látogatás a festői tóparton, romantikus környezetben fekvő Kylemore Apátságba látogatunk. Az 1920-tól a Szent Benedek által használt kolostort eredetileg romantikus ajándéknak szánta imádott feleségének Mitchell Henry. Ismerkedés a kastély történelmével és gyönyörű kertjével. Séta Westportban. Továbbutazás a W. B. Yeats országaként is ismert Sligo megyébe, ahol a költő a táj szépségétől megihletve számos emlékezetes versét vetette papírra, majd a szállás elfoglalása Sligo környékén.

  

8.nap: Londonderry - Belfast
Látogatás Londonderryben, melyet a sziget egykori legfontosabb városaként tartottak számon. Az utolsó város, melyet fallal építettek körül. Séta az 1600-as években épített és a mai napig sértetlen városfalon, majd továbbutazás Belfastba. Városnézés Észak-Írország fővárosában, mely évszázadokon keresztül a tengerészek, művészekm forradalmárok és írok találkozóhelye volt. A gyönyörű városháza, XIX. század-i eredeti gázlámpás pubok, a kikötő, a vörös téglákból épült Titanic mérnőki irodája, a Queen's Egyetem tudor stílusban tervezett impozáns épülete csak néhány helyszín melyek elvarázsolják az idelátogatót.  Szállás Belfast környékén.

  

9.nap: Antrim tengerpart - Óriások lépcsője - Carrickfergus
Látogatás Irország legrégebbi, működő párlójában, Bushmillsben (Ár: 3.500.- Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!), majd a világörökség részét képező Giant's Causewayhez másnéven Óriások útjához utazunk, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségben hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. A gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján utazva megállunk a lazachalászok által kötélből készített függőhídnál, melyen a bátrabbak átsétálhatnak a Carrick -  a - Rede szigetre. Utolsóként Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet. Visszautazás a szállásra.

  

10.nap: Belfast
A délelőtti órákban szabadidő Belfastban, mely során látogatást tehetünk a 2012-ben megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív, fantasztikus kiállításon a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületéstől az elsüllyedésig. Transzfer a reptérre, elutazás a KLM menetrendszerinti járatával a délutáni órákban. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

  

 


2019. Július 25 - augusztus 03.
Részvételi díj: 384.900 Ft/fő + illeték

Előfoglalási ár  március 31-ig.
346.410 Ft/fő + illeték - teljes összeg befizetés esetén, szabad helyek függvényében, illetve visszavonásig.

365.655 Ft/fő + illeték - 40% előleg befizetése esetén, szabad helyek függvényében, illetve visszavonásig.

 

Egyágyas ár
2019. Július 25 - augusztus 03.
Részvételi díj: 479.400 Ft/fő + illeték

Előfoglalási ár március 31-ig.
440.910 Ft/fő + illeték - teljes összeg bifizetése esetén, szabad helyek függvényében, illetve visszavonásig.

460.155 Ft/fő + illeték - 40% előleg befizetése esetén, szabad helyek függvényében, illetve visszavonásig.
 

Utazás: repülővel/autóbusszal,
Szállás: 9 éjszaka ***/****-os szállodák, zuhanyzós/wc-s szobákban
Egyágyas felár: 94.500,- Ft/fő
Reptéri illeték: Kb. 45.000,- Ft/fő 
Biztosítás: 600,- Ft/fő/ nap 
Sztornó biztosítás: 1,5%

Fakultatív vacsora (8 alkalom-első este nincs): 60.000,-Ft/fő

A részvételi díj 1 db 55 cm x 35 cm x 25 cm kézipoggyászt tartalmaz,plusz 1 db 40 cm x 30 cm x 15 cm táskát. A 2 db poggyász együttes tömege max.12 kg lehet.

Feladott poggyász 23 kg: 20.000,-Ft/fő

Belépők (tájékoztató jellegű árak):

Glendalough 5.00 EUR
Powerscourt kert 10.00 EUR
Cashel sziklái 8.00 EUR
Kilkenny Castle 8.00 EUR
Bunratty 12 EUR
Moher sziklái 6,00 EUR
Trinity College 10 EUR
St Patrick katedrális 5.50 EUR
Guiness Storehouse 17.50 EUR
Titanic Múzeum Belfast 18.00 GBP
Carrick-a-Rede híd: 7 GBP
Giant’s Causeway 10.50 GBP
Bushmills Distillery 3.500,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő !

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.