Írországi kitekintő 2020

ir1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
49-02
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020.09.24 - 09.28. Részvételi díj: 270.000 Ft/fő + repülőjegy illetékkel

Járulékos költségek: 

repülőjegy illetékkel: 55.000 Ft/fő (változhat) fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (40x20x25 cm)
feladható poggyász: 20 kg-os: 18.000 Ft/fő (változhat)
feladható poggyász: 10 kg-os 10.000 Ft/fő (változhat)
elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm, + 1 db, 10 kg-os 55x40x20 cm): 5.000 Ft/fő (változhat)
Storno biztosítás. 1,5%
Biztosítás: 3.875 Ft/fő
idegenforgalmi adó: 8 euro/fő (helyszínen fizetendő)
borravalók: kb 10 euro/fő
Egyágyas felár: 84.000 ft/fő 


 

 Írországi kitekintő sőr és whiskey kóstólókkal

Program
1. nap Budapest - Cork
Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal Ryanair járattal 16:20-kor. Érkezés Corkba 18:25-kor, majd transzfer a belvárosba és közös vacsora egy helyi pubban. Idegenvezetőnk segítségével megkóstoljuk a corkiak büszkeségét, a fekete Murphyt, vagy akár a Beamish sört. Éjszaka Corkban.
Szállás: Clayton Hotel Silver Springs

2. nap Cork - Jameson lepárló - Kilkenny
Reggeli után rövid városnéző séta Cork városában, kívülről megcsodáljuk a város legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot. Egy kis szabadidő után tovább utazunk, hogy részt vegyünk egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson a több, mint 200 éves Jameson Midleton Distilleryben. A hely arról híres, hogy itt készítik a világ legkelendőbb ír whikey-jét. Az érdekes program után indulás Cashel szirtjéhez, "Írország Akropoliszához". A tornyokból, kolostor, kastély és fellegvár romokból álló épületeggyüttes az ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. A 10. században ez volt Cormac MacCullinan, a legendás papkirály fővárosa. Látogatás a legendás épületekben, majd a múzeumban. Ezt követően utazás Kilkenny-be, ahol a szigetország egyik legszebb középkori óvárosa található. Útközben ismerkedés a kelta Ossory Királyság történetével és a város históriájának középkori fejezeteivel. Este szállás elfoglalása a városban, majd idegenvezetőnk segítségével közös pub túrára indulunk, melynek keretén belül megkóstoljuk a híres Kilkenny édeskés vörös sört is. Éjszaka Kilkennyben.
Szállás: Kilford Arms Hotel

3. nap Kilkenny - Cashel szirtje - Moher sziklák - Galway
Reggeli után megtekintjü Írország egyik legszebb várát, melyet még a normannok építettek a 12. században,  aKilkenny várat. Ezután rövid városnézés a városban: séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canince katedrálisnál. Ezt övetően tovább utazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher sziklákhoz. A 8. km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel "őrt álló" sziklák látványa életre szóló élmény. Este érkezünk Galwayba. A város afféle "angol telepként" évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Este szabad idő függvényében fakultatív látogatás a Corrib folyó menti óváros kocsmáiban (helyszínen fizetendő).
Szállás: Hotel Oranmore Lodge

4. nap Galway - Kilbeggan Lepárló - Dublin
A napot városnézéssel kezdjük Galwayben. Templomában állítólag Kolombusz Kristóf is járt, kikötőjében pedig ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. A délután folyamán a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba látogatunk, ahol az 1757-ben alapított lepárlóban 3 különböző whiskeyt kóstolunk meg. Ezt követően Írország fővárosa vesszük az irányt. Este szállás Dublin.
Szállás: Maldron Hotel Smithfield

5. nap Dublin - Budapest
Reggeli után gyalogos városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál. Séták a South Bank mentén és a Trinity College-nél. Az egyetemi városrészt 1592-ben Oxford mintájára I. Erzsébet királynő alapította. Legismertebb részei a College Park és a múzeum. Itt fakultatív program: A Book of Kells világhírű, 8. századi kódexmegtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével. (Belépő a helyszínen fizetendő!). Séta a parlament mellett a kormányzói palotához, ahol 1919-ben Írország függetlenségét kikiáltották. Ezután, látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, melynek keretén belül 4 fajta whiskeyt kóstolunk meg, köztük egy idősebb itallal. Ezt követően transzfer a dublini repülőtérre. Indulás 19:00-kor, majd érkezés Budapestre 23:55-kor.


Az ár tartalmazza:
megadott szállást reggelis ellátással
1 alaklommal vacsorát (1. nap)
a helyszíni közlekedést
a megadott programokat
Whiskey üzem látogatások, sökóstoló, kulturális belépők program szerint
a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
repülőjegy illetékkel: 55.000 Ft/fő (változhat), fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (40x2025 cm)
Feladható poggyász 20 kg-os: 18.000 Ft/fő (változhat)
Feladható poggyász 10 kg-os: 10.000 Ft/fő (változhat)
Elsőbbségi beszállás 2db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm, + 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm): 5.000 Ft/fő (változhat)
idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 8 euro/fő
borravalók: kb 10 euró/fő
útlemondási biztosítás: 1.5%
BBP biztosítás: 3.875 Ft/fő
Egyágyas felár: 84.000 ft/fő