Írországi betekintés

ireland4.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
67-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Utazási időpontok:
2019. április 15 - április 21.
2019. október 21- október 27.
2019. április 13 - április 19.

Részvételi díj: 249.900 Ft/fő + illeték

Járulékos költségek: 

Repülőjegy
Biztosítás

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Dublin 
Elrepülés menetrend szerinti járattal Írországba, Dublinba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezést követően városnézés az ír fővárosban. Látogatás a Trinity College-ban, mely Írország legrégebbi és legjelentősebb egyeteme, amit 1592-ben I. Erzsébet királynő parancsára alapítottak. Az egyetem impozáns könyvtára őrzi a világ legszebb könyvei közé sorolható középkori ír kódexek legértékesebb példányait, köztük a Kellsi Kódexet, mely az ír nemzeti örökség egyik legjelentősebb nyelvi emléke és az egyetem legértékesebb kézirataként van számon tartva. A könyvtár ma több mint 3 millió kötet tartalmaz. A nagyteremben őrzik Irország legrégebbi épen maradt hárfáját, a 14-15. században készített Brian Boru-hárfát és az 1916-os forradalom kezdetén felovasott függetlenségi kiáltvány egy példányát is. Meglátogatjuk a város büszkeségét, a Szent Patrik Székesegyházat, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle - patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Vacsora és szállás Dublinban.

2. nap: Dublin - Athlone
Reggeli, majd rövid panorámás városnézést követően tovább indulunk Galwy irányába. Út közben látogatást teszünk a Kilbeggani whisky lepárlónál, ahol miután megismerkedtünk a whisky készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közvedelt italt. Az ír whiskyt (Irish Whiskey) árpa-, maláta-, és gabonawhiskyből keverik, és minimumm három évig fahordóban érlelik. A meszelt falak, és a még mindig működő régi vízkerék különleges hangulatot adnak az épületnek. Délután továbbutazás, vacsora és szállás Galway körzetében.

3. nap: Galway - Limerick
Reggeli, majd városnézés Galwaybe a művészetek városába, mely kacskaringós utcáiról, kocsmáiról és hangulatos középkori negyedéről ismert. Galway a középkor óta a sziget egyik legforgalmasabb és leggazdagabb települése. Városnéző séta után induláa Clare megyébe. Utunk a Burren régión keresztül vezet, melynek mészkővel és pala rendszerekkel fedett fennsíkjai holdbéli tájat idéznek, mégis több mint 2000 növény - és virágfajnak adnak otthont. Útközben megállunk és sétát teszünk a fenséges Moher szikláknál, melyek az Atlanti - óceánból 215 méter magasba emelkedtek ki és több mint 8 km hosszan nyúlnak el Írország észak - nyugat partvidékén. Lenyűgöző innen a kilátás, tiszta időben láthatjuk a Galway öbölben fekvő Aran - szigeteket, sőt még Connemara lankás hegyeit, völgyeit is. Továbbutazás Shanonnba. Vacsora, szállás Limerick körzetében.

4. nap: Limerick - Dingle félsziget - Kerry
Reggeli után folytatjuk utunkat a Dingle félszigetre. A tájat a kelta és kora keresztény települések maradványai teszik változatossá. A félszigeten több mint 500 szerzetesi kő-kunyhó található; a szerzetesek a középkor folyamán ezekben az úgynevezett méhkas alakú kaptár kunyhókban laktak, melyek valamelyest védelmet biztosítottak számukra. A part menti utat mérföldeken keresztül homokos strandok övezik. A Dingle félsziget belsejében található a Gallarus imaház, a korai kereszténység egyik fontos emléke. Ez a 9. századi kápolna ennek az épülettípusnak egyetlen fennmaradt emléke. Érdekessége, hogy habarcs nélkül épült, formája egy felfordított csónakra emlékeztet. Továbbutazás a halászatáról nevezetes Dingle városba, amelyet Európa legnyugatabbra fekvő városának tartanak. színes házaival, zsúfolt éttermeivel és nyüzsgő kocsmáival elkápráztatja az ide látogatókat. Vacsora, szállás Kerry körzetében.

5. nap: Kerry
Reggeli a szállodában. Indulás a Kerry gyűrűjének" nevezett látványos útvonalon. A hatalmas Iveragh - félsziget lenyűgöző szépségét a látnivalók változatossága adja. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney - tavak és az Atlanti - óceán. A táj gazdag és változatos vegetációját a Golf áramlatnak köszönheti. Útközben megállunk több kilátópontnál, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Killarney tavakra. Délután meglátogatjuk a Killarney Nemzeti Park szívében található Muckross házat és pompás kertjét. A Muckross ház egy varázslatos, viktóriánus épület, Írország egyik legszebb műemléke. Gyönyörű kilátás nyílik innen a nemzeti park területére. Az elegánsan berendezett szobák hűen tükrözik a régi vidéki, ír, nemesi családok életét. A házhoz tartozó kertek világszerte híresek, fénypontjaik az azaleák, a rododendronok, valamint a sziklakert. Vacsora. Szállás Kerry körzetében.

6. nap: Kerry - Blarney - Cashel szikla - Dublin
Reggeli, majd utazás Blarney-ba, ahol meglátogatjuk a kb. 600 évvel ezelőtt épült Blarney kastélyt. A 15. századi várat az ország akkori egyik legnagyobb ura építette Cormac MacCarthy. A kastély néhány terme nyitva áll a látogatók előtt, emellett a gyönyörű látkép és főként a Blarney - kő a világ minden tájáról rengeteg turistát vonz. A híres kő, ami az ékesszólás képességével ruházza fel azt, aki megcsókolja, sokak szerint eredetileg az ír királyok koronázási köve volt. A kastély óriási kertjében, természetes szikla alakzatok, arborétum és egy különleges, mérgező növényekkel teli kert is található. Továbbutazás a Cashel sziklákhoz (Rock os Cashel). Bár a rock magyarul sziklét jelent, Írország népszerű látnivalója nem pusztán egy szikla, hanem egy mészkőszírt tetején épült, gyönyörű középkori katedrális, melyet Szent Patrik is felkeresett 450-ben. ERgykor a tartomáyn vezetőjének székhelyéül szolgált, Brian Borut pedig itt koronázták Írország királyává a 10. században. A terület a 12. század folyamán került az Egyház tulajdonába, ezt követően lett érseki székhely és ekkor épült a Cormac kápolna is. Az épület vastag falaiban titkos folyosók és kőfaragásokkal gazdagon díszített sírok bújnak meg. A katedrális mellett áll a 28 méter magas kerek torony, ami az ír kolostorok jellegzetes építménye. Vacsora. Szállás Dublin körzetében.

7. nap Dublin - Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).

A változtatás jogát fenntartjuk!


Szolgáltatások:
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza: - BBP biztosítás - közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban ír reggelikkel - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

 Részvételi költség:
Részvételi díj: 199.500 Ft (április és október)
Részvételi díj: 219.000 Ft (augusztus)
Repülőjegy reptéri illetékekkel és üzemanyagfelárral: 89.000 Ft (változhat)

Helyszíni belépők kb: 65 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Program szerinti étkezések: 120 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás: 4.310 Ft (részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
Egyágyas felár: 62.000 Ft - 

A 185 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő
Minimum létszám: 20 fő
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
 

   

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.