Glasgow - Hosszú hétvége Skóciában

glasgow.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Város: 
Glasgow
Azonosító: 
2-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

 2018 október 20 - 23.
Részvételi díj: 119.990 + ill

Glasgow Skócia legnagyobb városa, egyben az Egyesült Királyság harmadik legnépesebb városa. Nevének jelentése gael nyelven: „zöld hely”. A Clyde folyó mentén, a skót alföld közép-nyugati részén helyezkedik el.

Típus: Klasszikus városlátogatás
Utazás: Wizzair menetrendszerinti járatával
Szállás: 3*-os szállodák kétágyas szobáiban, Glasgow városában
Ellátás: reggeli (3 alkalommal)
Dátum: 2018. OKTÓBER 20., SZOMBAT - 4 NAP / 3 ÉJSZAKA

 

Program:

1. nap: elutazás Glasgowba a kora reggeli órákban. Érkezés után transzfer a szállodához, majd a csomagok elhelyezése után gyalogos városnézés Glasgowban. A Clyde folyó partján elterülő város, Skócia legnagyobb városa, nyüzsgő, lüktető életéről és számtalan látnivalójáról híres. A városnézés alkalmával láthatjuk többek között a St. Mungo Katedrálist. A csodálatos középkori katedrális állítólag Glasgow alapítójának, Szent Mungonak a sírjára épült. Ellátogatunk a George Square.hez, mely a város szíve. Itt van Glasgow középkori eredetű városi börtöne, ill. a bíróság is. A térről elindulva a hatalmas sétáló és vásárló utcákon találhatjuk magunkat. Ellátogatunk a People’s Palace-hoz és a Parkhoz, illetve megtekintjük Európa egyik legérdekesebb múzeumát a Kelvingrove Art Gallery and Museum-ot. Délután szállás elfoglalása, szabadidő, majd fakultatív vacsora egy skót pubban.

2. nap: reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Edinburghba autóbusszal. A program ára 17 990 Ft/fő és 12 fő minimum jelentkezésétől indul.
Programunkat először a vár megtekintésével kezdjük, majd a Szent-Egyed Katedrális következik, mely a város fő temploma. Sétánkat a Royal Mile-on folytatjuk. A „királyi mérföld” Edinburgh óvárosának turisták által leginkább látogatott utcája. Ajándékboltoknak, éttermeknek, kocsmáknak és történelmi látnivalóknak fő helyszíne. Érdekes kitérőt teszünk a Greyfriars templomhoz, mely területén található a város legrégebbi sírkertje, ahol számos híres skótot helyeztek végső nyugalomra, de bizonyára a leghíresebb Greyfriars Bobby. 1858-ban egy Skye terrier a gazdája, John Gray halála után hűségesen maradt a sírjánál 14 éven keresztül a haláláig, emlékül egy szobrot is állítottak neki 1873-ban. A következő állomás a királynő hivatalos rezidenciája Edinburgh-ban, a Holyroodhouse. Szabadprogram, melynek keretében ajánljuk a Holyrood Park megtekintését vagy sétálhatnak a forgalmas Princes Street Edinburgh Újvárosának a fő sétálóutcája. Késő délutáni órákban indulunk vissza Glasgowba.

3. nap: reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Stirlingbe és Falkirkba. A program ára 16 990 Ft/fő és 12 fő minimum jelentkezésétől indul. 
A reggeli órákban elutazunk Stirlingbe. A stirlingi kastély neve, ha máshonnan nem is, de a Rettenthetetlen című filmből mindenképpen ismerős lehet. Nem messze innen, a stirlingi hídnál zajlott ugyanis az a csata, amelyben William Wallace felkelői 1297. szeptember 11-én legyőzték az ellenük küldött angol csapatokat, majd Wallace halála után Robert Bruce a közeli Bannockburnnél aratott győzelmet az angolok felett. Az erődítmény itt is egy hegy tetején foglal helyet, három oldalát meredek sziklák védik. A hely egyébként az ősidőktől fogva fontos stratégiai pont, ráadásul az erőd több skót király és királynő koronázásának színhelye is volt - többek között itt kapott koronát Stuart Mária is 1543-ban. V. Jakab 16. századi reneszánsz palotája ma helyreállított pompájában várja a turistákat.

Következő állomásunk már egy modern építmény, vagyis inkább egy mérnöki csoda. A Falkirkban található forgatókerék az Union-csatornát és a Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. A két vízszintsík 24 méteres magasságkülönbsége nem tette lehetővé többlépcsős zsiliprendszer kialakítását, mert ez a meredekség miatt sokkal költségesebb és bonyolultabb kivitelezési feladat lett volna. A megoldást egy 35 méter átmérőjű forgókerék jelentette. Másodlagos, de talán tervezett haszon, hogy a két csatorna ily módon történő összekötése valódi turistalátványossággá tette a hajóforgalmat Edinburgh és Glasgow között. Lehetőség lesz kipróbálni a forgatókereket egy 50 perces hajóút alkalmával (fakultatív). Késő délután visszaérkezés Glasgowba.

4. nap: korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás.


FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Edinburgh
Programunkat először a vár megtekintésével kezdjük, majd a Szent-Egyed Katedrális következik, mely a város fő temploma. Sétánkat a Royal Mile-on folytatjuk. A „királyi mérföld” Edinburgh óvárosának turisták által leginkább látogatott utcája. Érdekes kitérőt teszünk a Greyfriars templomhoz, mely területén található a város legrégebbi sírkertje. A következő állomás a királynő hivatalos rezidenciája Edinburgh-ban, a Holyroodhouse. Ezután szabadprogram. A program min. 12 fő esetén indul.
VÁRJUK ELŐJELENTKEZÉSÉT: 17 990 Ft/fő

STIRLING ÉS FALKIRK
Stirling és Falkirk
A reggeli órákban elutazunk Stirlingbe. A stirlingi kastély neve a Rettenthetetlen című filmből mindenképpen ismerős lehet. Következő állomásunk már egy modern építmény, vagyis inkább egy mérnöki csoda: a Falkirkban található forgatókerék, amely egy valódi turistalátványossággá tette a hajóforgalmat Edinburgh és Glasgow között. Lehetőség lesz kipróbálni a forgatókereket egy 50 perces hajóút alkalmával (fakultatív). Késő délután visszaérkezés Glasgowba. A program min. 12 fő esetén indul. 
VÁRJUK ELŐJELENTKEZÉSÉT: 16 990 Ft/fő


Külön fizetendő: 
a repülőtéri illeték 34 990 Ft/fő,
transzfer 14 990 Ft/fő
sztornóbiztosítás 1%,
betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 565 Ft/fő/nap,
a tömegközlekedési jegyeket
és az extra poggyászt (igény esetén, kb. 19 990 Ft/20 kg poggyász)

Várható belépőjegyek (tájékoztatási jelleggel, az árak változási jogát fenntartjuk):
Edinburgh Kastély: 18,5 GBP
Holyroodhouse: 14 GBP
Stirling vár: 15 GBP
Falkirk kerék (50 perces hajókázás): 13,5 EUR

Poggyászinformációk: az utasok egy kézipoggyászt, amelynek mérete max. 55 cm x 40 cm x 23 cm vihetnek magukkal. A légitársaság csak elsőbbségi beszállás szolgáltatás vásárlása esetén garantálja (a korlátozott hely miatt), a csomagok fedélzeten való szállítását.

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.