Anglia és Írország esszenciája

daffodils.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
47-3
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2017 augusztus 26 - szeptember 2.
Részvételi díj:
299.900.- Ft / fő teljes összeg fizetése esetén.
322.905.- Ft / fő előleg fizetése esetén 2017. március 31.-ig.
339.900.- Ft / fő 2017. március 31. után.

Járulékos költségek: 

reptéri illeték
biztosítás

 

1.nap: Budapest-Birmingham
Elutazás Budapestről a Wizzair menetrend szerinti járatával Birmighambe. Érkezés után transzfer a Birmingham környéki szállodába.

2.nap: Warwick vár-Stratford-upon-Avon-Cotswold
A mai napon Anglia történelmi szívében kirándulunk. Elsőként Warwickba megyünk, hogy megnézzük az impozáns Warwick várat. Az ország legépebben megmaradt középkori várának lakosztályaiban hihetetlen gazdagságú családi gyűjtemények láthatók. Ezután a közelben található, bűbájos Shakespeare szülővárosaként ismert Stratford- upon-Avonnal ismerkedünk. Megtekintjük az angol drámaíró szülőházát és a helyi templomban a sírhelyét is, majd a kis hajókkal tarkított Avon folyó partján sétálunk. A festői Cotswold dombok között megbújó, mézszínű házaikról ismert kisvárosokon keresztül utazva térünk vissza a szálláshelyünkre.

3.nap: York-Manchester
Utazás York történelmi városába. Forgalomtól elzárt, varázslatos középkori utcáinak furcsa szász neveket adtak, s az ódon épületek szinte "kihajolnak" rájuk. Látogatás a város fölé magasodó fenséges katedrálisban, a York Minsterben. A középkori hangulat után Manchester modern városával ismerkedünk, mely nemcsak a két rivális futball lubjáról híres, de művészeti, média- és üzleti központ is. Szállás Manchester környékén.

4.nap: Holyhead-Dublin-Belfast
Reggel Holyheadben kompra szállunk és mintegy 3 órás hajózás után Dublinban kötünk ki, majd tovább utazunk Belfastba. Az Észak-Ír főváros az elmúlt években hatalmas változásokon ment keresztül. Sétálunk a katedrálisáról elnevezett negyedében, mely évszázadokon keresztül a tengerészek, művészek, forradalmárok és írók találkozóhelye volt. A gyönyörű városháza, XIX .századi eredeti gázlámpás pubok, a kikötő, a vörös téglákból épült Titanic mérnöki irodája, a Queen's Egyetem tudor stílusban tervezett impozáns épülete csak néhány helyszín, melyek elvarázsolják az idelátogatót. Látogatás a pár évvel ezelőtt megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív,fantasztikus kiállításon a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületésétől az elsüllyedéséig. Szállás Belfast környékén.

5.nap: Óriások lépcsője-Antrim tengerpart-whisky kóstoló
A mai nap folyamán elsőként Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet, majd továbbutazunk a gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján. A bátrabbak átkelhetnek a lazachalászok által kötélből készített függőhídon a Carrick-a-Rede szigetre. Érkezés a világörökség részét képező Giant's Causeway-hez másnéven Óriások útjához, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségében hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. Whisky kóstolás Bushmills-ben (belépő: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő !), Írország legrégebbi, párlójában. Visszautazás a szállásra.

6.nap: Dublin
Monasterboice ma is működő temetőjében megtekintjük az egykori monostor maradványait és Írország két legszebb és legmagasabb kelta kőkeresztjeit,melyeket homokkőből készítettek még a IX-X-században, majd folytatjuk utunkat Dublinba. Dublin híres az elegáns György korabeli tereiről, melyek sajátossága a színes, boltíves ajtók. A Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könyvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX.századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az is. A mai napon megismerkedünk a híres barna sör , a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk ,de lehetőségünk lesz a élet elixírje-a Guiness megkóstolására is. Szállás Dublin környékén.

7.nap: Conwy-Bodnant kert
Reggel ismét kompra szállunk és visszatérünk Welszbe, hogy bepillantást nyerjünk a várak földjének történelmébe. Conwyban megtekintjük I. Edward várát,mely 1986 óta a Világörökség része. Magas falaival, nyolc hatalmas kör alakú tornyával visszarepít minket a középkorba. A várost körülvevő fal szinte sértetlenül maradt fenn. A régi városrészben található egy XIX . században élt halász háza, mely a legkisebb épület Nagy-Britanniában. Conwyt elhagyva látogatást teszünk a Bodnant kertben, mely sokak szerint nemcsak az ország, de a világ legszebb kertje. A legkülönfélébb növények-köztük számos növényi ritkaság-virulnak itt. Szállás Chester környékén.

8.nap. Llangolen-Shrewsbury-Budapest
Séta a Dee völgyének festői kisvárosában Llangollenben. A tipikus welszi városka ósdi vasútállomása és vízesésekkel, gorgókkal teli folyócskája igazi festői látvány nem beszélve arról, hogy kedvesüknek igazi walesi "szerelem kanalat" is ajándékozhatnak. Útban a repülőtér felé megállunk a több mint 600 védett épülettel büszkélkedő Shrewsburyben, melyek között található számos XV. és XVI. századi favázas lakóház is. Elutazás menetrend szerint, érkezés Budapestre az esti órákban.


 

Külön fizetendő:
Reptéri illeték: 39.000,-Ft/fő
Félpanzió: 49.000,-Ft/fő
Biztosítás: 4.400,-t/fő
Egyágyas felár: 61.600,-Ft/fő
Nagy kézi poggyász: 14.400,-Ft/fő
Feladott poggyász 23 kg: 26.000,- Ft/fő
Feladott poggyász 32 kg: 32.600,-Ft/fő

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.