A Smaragdzöld Ír-sziget - csoportos utazás Írországban és Észak-Írországban

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

A Smaragdzöld Ír-sziget - csoportos utazás Írországban és Észak-Írországban

dublinireland.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
10 - 3
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020. július 03 - 11. 379.000 Ft/fő + illeték
 

Járulékos költségek: 

Repülőtéri illeték: 79.000 Ft/fő
Útlemondási és Baleset betegség biztosítás.
Guinnes Storehouse 19.900 Ft/fő 
Fakultatív ír est: 70 €/fő (helyszínen fizetendő)
Fakultatív kirándulás az Óriások útjához 70 €/fő (helyszínen fizetendő)

Burjánzó zöld fűtenger, zsúpfedeles házak, ősi templomok, romantikus várromok, vad tengerpartok, mesébe illő tájak, hangulatos pubok, fülbemászó zene, nyitott és vendégszerető emberek. Kevés olyan ország van a Föld hátán, amely egyszerre kínálja mindezt a gazdagságot - Írországban és Észak-Írországban biztosan megtaláljuk ezeket.
A kilencnapos út során barangolunk Dublin utcáin, nmegfejtjük az ősi Clonmacnoise és a Hill of Tara rejtélyeit, lélegzetelállító tájakban gyönyörködünk a Dingle-félszigeten, a Moher-szikláknál és az Óriások útján. A nevezetességek sokaságát nehéz felsorolni, sokkal érdemesebb saját szemmel látnunk.

Az út kiemelt értékei: Szállás jó minőségű középkategóriás, városi és vidéki szállodákban. Utazás Budapestről kedvező menetrenddel. Tartalmas, látnivalókban gazdag út. Fakultatív ír est Dublinban és kirándulás az Óriások útjához. Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt.

  

 

Programok:
1. nap

Elutazás Budapestről a KLM járataival Dublinba, amszterdami átszállással (06:30-08:0; 09:45-10:25). Érkezés után megkezdjük utazásunkat Írország déli tájai felé. Útközben megállunk a Rock of Cashelnél. A környező síkságból az égbe emelkedő erődítmény évszázadokon keresztül a királyi és a papi hatalom jelképe volt: az V. századtól Munster királyainak székhelyeként működött, hatalmuk szinte egész Dél-Írországra kiterjedt. A XII. században átengedték az egyháznak, és a vallási központ virágzásnak indult. A XVII. században Cromwell seregei vetettek véget fénykorának, majd a vár évszázadokig lakatlan volt. Most látogatók hada ostromolja kivételesen gazdag középkori emlékei miatt. Szállás Cork közelében: Abbey Hotel Ballyvourney.

2. nap
Reggeli után továbbutazunk nyugat felé, ahol bejárjuk a Dingle-félsziget legszebb részeit: a tengerparti útról csodás kilátás nyílik az óceánra és a több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokra, kis kelta falvak szegélyezik az utat, őskori és kora keresztény emlékek mellett haladunk el. Felkeressük a Gallarust, a VII. századi, habarcs nélkül épült kis kápolnát, melynek alakja egy felfordított hajóra emlékeztet. Folytatjuk utunkat Dingle felé, a tradicionális halászkikötőbe, ahol színes falú házak, nyűzsgő pubok és éttermek között sétálhatunk. Szállás Tralee-ben: Brandon Hotel.

3. nap
Ma észak felé vesszük az irányt, és Írország egyik leglátogatottabb műemlékét, a Bunratty kastélyt fedezzük fel, amely az ország legjobb és legteljesebb állapotában fennmaradt középkori építménye (XV. század). 26 hektáros parkjában a régi falusi élet színterei, zajai, ízei elevenednek fel: betérhetünk a népiskolába, a postahivatalba, a kovácsműhelybe vagy az orvosi rendelőbe, de találunk itt farmházakat, vízimalmot, pubot és éttermet is. Továbbhaladunk a vad tengerpartoktról ismert Burren régió felé, ahol Európa legimpozánsabb, egyben legfélelmetesebb sziklafalai, a moher-sziklák találhatóak. A 230 méter magas sziklafalat 8 kilométer hosszan ostromolják az Atlanti-óceán hullámai. Kihagyhatatlan élmény ezen a tájon sétáln. Szállás Galway közelében: Clayton Hotel.

4. nap
Reggeli után kelet felé utazunk, és megállunk Clonmacnoise-nál, a Shanon-folyó partján emelt kora keresztény épületegyüttesnél, melynek a legrégebbi tagja a VI. század óta áll itt. A Killbeggan whiskey lepárlóban megismerkedünk az ír nemzeti ital készítésének módjával és történetével. Szállás Dublin közelépben: Citywest Hotel

5. nap
A mai napon Észak-Írország felé vesszük az irányt. Belfast a sziget második legnagyobb városa, története a 12. századra nyúlik vissza. Városnézésünk során felkeressük a Városháza épületét, elsétálunk az Operaházhoz, az Albert óratoronyhoz, majd a város legfőbb nevezetességéhez, a Titanic dokkjaihoz látogatunk. A Thompson szárazdokkbnan többezer hajóépítő szorgos munkája nyomán készült el a világ akkori legnagyobb óceánjárója. Első és egyben utolsó tragikus útja nem ismeretlen számunkra, számos dokumentum- és mozifilm is megörökítette már. Építésének történetébe a fennmaradt tárgyi emlékek mellett eredeti filmfelvételek, színvonalas audio-vizuális eszközök segítségével pillanthatunk be. Szállás Belfastban: Holiday Inn Belfast City Centre.

6. nap
Szabadprogram Belfastban, melynek során lehetőség van felkeresni a várat vagy a közeli állatkertet vagy fakultatív kirándulás az Óriások útjához (70 euró/fő, helyszínen fizetendő). Varázslatos tájak, gyönyörű tengerpparti út mentén jutunk el északra, a Giants Causeway-hez, mely egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40.000 bazaltoszlopból álló terület a sziget észak-atlanti partszakaszán. Az időjárási viszontagságoknak kitett kőzetek néhol egész érdekes alakzatokat vettek fel, mintha valóban emberkéz alkotásai lennének. Felkereshetjük az Óriás csizmáját, az Óriás szemét, a Pásztorlépcsőt vagy az Óriások hárfáját. Szállás Belfastban.

7. nap
Visszautazunk Dublinba, útközben megállunk a Trim váránál. Írország legnagyobb anglo-normann vára a 12. században épült egy korábbi fa szerkezetű erődítmény helyén. Tara dombja (Hill of Tara) a következő nevezetesség : a viszonylag alacsony mészkőképződmény számos ősi építmény-maradványnak ad otthont. Egyes emlékek feltehetően a kőkarszakban is itt álltak már, illetve a kelták innen irányították a Meath Királyságot. Délután a szállás elfoglalása Dublin közelében: Red Cow Moran Hotel.

8. nap
Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés során ismerkedünk meg az ír főváros nevezetességeivel: Merrion square, St Stephen's Green (a Dublini Városliget), Christchurch katedrális, Szent Patrik ketedrális (belépővel), Temple Bar negyed. Felkeressük a Trinity College-ot, az ország legrégebbi és legnagyobb egyetemét, melyet I. Erzsébet angol királynő alapított a XVI. század végén. Híres könyvtárát évszázados, gondosan megőrzött kötetek gazdagítják, köztük a IX. zázadból fennmaradt kellsi kódex (Book of Kells), amely az ír nemzetei örökség legjelentősebb nyelvi emléke. Szállás Dublin közelében.
Ír est az Arlington Hotelben - esti fakultatív program Dublin belvárosában: 70 euró/fő, helyben fizetendő. A Dublin központjában található elegáns szálloda ad otthont az egyik legnépszerűbb ír show-műsornak. Az est a közel félórás pergő, profi táncelőadás. A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza transzfert, a belépőt és a vacsorát, de nem tartalmazza az italfogyasztást!

9. nap
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd szabadidő vagy fakultatív program Dublinban - látogatás a Guinness Storehouse-ban: 19.900 Ft/fő.
Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a KLM járataival, amszterdami átszállással (17:20-20:00; 20:55-22:55).

 

Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőgy Budapest-Dublin útvonalon, a KLM légitársaság járataival, amszterdami átszállással
Egy darab kézipoggyász (max. 55x35x25 cm. max. 10kg) és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
Utazás Írországon belül különbusszal
Nyolc éjszaka szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
Reggeli
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
A program során a szükséges belépők

Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illeték: 79.000 Ft/fő
Javasolt szervizdíj(helyben fizetendő): 10 euró/fő
Fakultatív ír est az Arlington Hotelben: 70 euró/fő (helyben fizetendő)
Fakultatív kirándulás az Óriások útjához: 70 euró/fő (helyben fizetendő)
Fakultatív program - Guinnes Storehouse 19.900 Ft/fő (előre fizetendő)