Nagy Írországi körutazás Észak-Írországi kitérővel 11 nap

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Nagy Írországi körutazás Észak-Írországi kitérővel 11 nap

ireland4.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Ára: 
399.900.-
Azonosító: 
47-1
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2016. Augusztus 7-17.
Részvételi díj: 389.900 Ft/fő

A választott útra szabad helyet már nem tudunk biztosítani.

Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: kb 39 000 Ft 
Sztornó biztosítás:  1,5 % 
Biztosítás: 630 Ft/nap/fő

 

 
Nagy Írországi körutazás

Körutazásunk során ízelítőt adunk Észak-Írország lélegzet elállítóan szép tájaiból ahol kora keresztény kolostorok és kelta keresztek mesélnek e táj gazdag és színes történelméről. Évszázadokat túlélt tündérmesékről és babonákról hallani errefelé minden kis helyi üzletben és kocsmában, amelyekről hamarosan az utazó is úgy gondolja, hogy igazak lehetnek...

Program:
1.nap : Budapest-Dublin
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal Dublinba. Érkezést követően buszos panorámás városnézés Írország fővárosában, majd a szállás elfoglalása Dublin közelében.

2.nap: Boyne völgye-Belfast
Reggeli után útra kelünk, hogy felfedezzük Észak-Írország szépségeit. Útban Belfast felé azonban még megállunk az ország egyik leghíresebb vallási helyén. Monasterboice ma is működő temetőjében megtekintjük az egykori monostor maradványait és Írország két legszebb és legmagasabb kelta kőkeresztjeit, melyeket homokkőből készítettek még a IX-X-században. Folytatjuk utunkat Belfastba, mely az eltelt években hatalmas változásokon ment keresztül, ahol turisták új generációja tapasztalja meg a dinamikus fejlődést és ahol az embereknek még mindig van ideje beszélgetésbe elegyedni a látogatókkal. Sétálunk a katedrálisáról elnevezett negyedében mely évszázadokon keresztül a tengerészek, művészek forradalmárok és írók találkozóhelye volt. A gyönyörű városháza, 19.század-i eredeti gázlámpás pub-ok ,a kikötő,a vörös téglákból épült Titanic mérnöki irodája, a Queen's Egyetem tudor stílusban tervezett impozáns épülete csak néhány helyszín melyek elvarázsolják az idelátogatót. Látogatás a 2012-ben megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív,fantasztikus kiállitáson a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületésétől az elsüllyedéséig.Belfast környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

3.nap: Carrickfergus-Antrim tengerpart-Óriások lépcsője-Londonderry
A mai nap folyamán elsőként Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet, majd továbbutazunk a gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján.. A bátrabbak átkelhetnek a lazachalászok által kötélből készített függőhídon a Carrick-a-Rede szigetre. Érkezés a világörökség részét képező Giant's Causeway-hez másnéven Óriások útjához, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségében hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. Whisky kóstolás Bushmills-ben (belépő: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő !), Írország legrégebbi, működő párlójában. Érkezés a szállásra az esti órákban.

 

4.nap: Londonderry-Glenveagh Nemzeti Park
A sziget egykori legfontosabb városaként számon tartott Derry volt Írországban az utolsó város, melyet fallal építettek körül. Séta az 1600-as években épített és a mai napig sértetlen városfalon, majd utazás a Derryveagh hegység szívében elterülő Gleanveagh Nemzeti Parkba, melynek lenyűgöző természeti szépsége magával ragadja a látogatót. Ezen a vadregényes, csillogó tavakkal tűzdelt, kísértetiesen gyönyörű vidéken található a Glenveagh birtok, ahol megtekintjük a John George Adair által a XIX.században építtetett kastélyt és egzotikus kertjét. Továbbutazás a W.B Yeats országaként is ismert Sligo megyébe, ahol a költő a táj szépségétől megihletve számos emlékezetes versét vetette papírra, majd a szállás elfoglalása Sligo környékén.

5.nap: Westport-Kylemore Apátság-Galway
Séta az elbűvölő városkában, Westportban, melyet az írek csak a nyugat Velencéjének emlegetnek. A város elnyerte Írország legélhetőbb városa címet is. Ezután a Kylemore Apátságba látogatunk. Az 1920-tól a Szent Benedek rend által használt kolostort eredetileg romantikus ajándéknak szánta imádott feleségének Mitchell Henry. Ismerkedés a kastély történelmével és gyönyörű kertjével, majd utazás Galwayba. A várost gyakran emlegetik mint a legírebb, hiszen talán az egyetlen hely az országban ,ahol még hallani az utca emberét írül beszélni. Városnézés a művészektől hemzsegő bohém városban, majd a szállás elfoglalása Galway környékén.

 

6.nap: Galway-Moher sziklája-Bunratty
Déli irányba vesszük utunkat a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőn keresztül. A karsztvidéken keresztül vezető út "holdbéli tájhoz" hasonlítható a számtalan érdekes kőalakzattal és ugyanakkor megdöbbentően változatos növényvilággal lepi meg az utazót. (2000 fajta ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok) Megálló az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláinál. Ismerkedés a Bunratty Kastéllyal és a lábánál elterülő, látványos Skanzennel. Utcáin sétálva a XIX. Századi Írországban érezhetjük magunkat, köszönhetően a korhű ruhákba öltözött embereknek, akik megismertetnek bennünket a tradicionális kézművesség rejtelmeivel is. Szállás Kerry környékén.

7.nap : Kerry gyűrű
Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb látnivalója következik. Mai programunk a Brit-szigetek egyik legszebb panorámaútján kezdődik. Kirán­dulás a Kerry-gyűrűn, mely Írország dél-nyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vegettáció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető. Fotószünet a Muckross kastélynál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Muckross tóra és környékére. A tó partján álló kastélyt 1843-ban, vadászkastélynak építette Henry Arthur Herbert. 1861-ben egyetlen éjszakára megszállt itt Viktória királynő is. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

8.nap: Rock of Cashel-Kilkenny
Utazás az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország "Akropolisza", rajta XI-XIII. századból származó vár és székesegyház romjaival. A 60 m magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, kétezer év zavaros történelmi eseményeinek tanúja. Mára a nagyszerű romok maradtak meg: kerek torony, katedrális, Cornac-kápolna-az ország legszebb római kori emléke, érseki palota, Szt. Patrick keresztje. A délutáni órákban felfedezzük Kilkenny-t, az egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárost ahol a Szt. Canice székesegyház és a gyönyörű Vár a legfőbb látnivalók. Az ősi márványvárosban a középkori egyházi épületek mellett, kézműves és népművészeti üzletek varázsolják el a látogatót, majd továbbutazás a szállásra.

 

9.nap: Glendalough-Powerscourt kert-Dublin
Reggeli után utazás Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Zömében romantikus hegyi útszakaszokon érünk Glendaloughba. Séta a Szt.Kevin által alapított kolostor építményei, romjai közt, majd tovább indulunk, hogy a Powerscourt kert csodálatos kertépítészetében gyönyörködhessünk. Szállás Dublin környékén.

10.nap: Dublin
Egésznapos buszos-gyalogos városnézés a smaragd sziget fővárosában. A Phoenix parkban található Írország elnökének otthona, de a hatalmas, tavakkal és kertekkel tűzdelt terület több száz dámszarvasnak is otthona. Európa legnagyobb bekerített városi parkja kedvelt célpontja a kikapcsolódásra és sportolásra vágyóknak. Dublin híres az elegáns György korabeli tereiről, melyek sajátossága a színes, boltíves ajtók. A Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könyvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX.századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az 1191-ben alapított templom esperesei között volt a Gulliver utazásai írója Jonathan Swift is. A mai napon megismerkedünk a híres barna sör a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk ,de lehetőségünk lesz a élet elixírének-a Guiness megkóstolására is.

11.nap:Dublin-Budapest
Menetrend szerint transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.

 


2016. Augusztus 7-17.
Részvételi díj: 389.900 Ft/fő + ill

Előfoglalási ár  március 31-ig.
Előleg fizetéssel:  370 405 Ft/fő + ill 
Teljes összeg befizetése esetén: 350 910 Ft/ fő + ill 

Utazás: repülővel/autóbusszal,
Szállás: 10 éjszaka ***/****-os szállodák, zuhanyzós/wc-s szobákban
Egyágyas felár: 85.000,- Ft/fő
Reptéri illeték: Kb. 35.000,- Ft/fő 
Biztosítás: 630,- Ft/fő/ nap 
Sztornó biztosítás: 1,5%

Belépők (tájékoztató jellegű árak):
Glendalough 3,00 EUR
Glenveagh Castle 7.00 EUR
Cruise on Lough Gill 15.00 EUR Powerscourt 8.50 EUR
Cashel sziklái 6,00 EUR
Kilkenny Castle 6.00 EURMuckross 6,50 EUR
Bunratty 12 EUR
Moher sziklái 6,00 EUR
Clonmacnoise 6,00 EUR
Trinity College 10 EUR
St Patrick katedrális 5.50 EUR
Guiness Storehouse 13.00 EUR
Titanic Múzeum Belfast 13.50 GBP
Giant’s Causeway 6.00 GBP
Bushmills Distillery 5.50 GBP

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.