Körutazás Angliában és Skóciában

Kérem, válasszon az időpontok közül.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Körutazás Angliában és Skóciában

durham_cathedral.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
busz
Azonosító: 
16-1
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020. szeptember 26 - október 06. - Részvételi díj: 346.000 Ft/fő

Járulékos költségek: 

Bizotsítás: 8.525 Ft/fő


Körutazás Angliában és Skóciában

11 nap / 10 éjszaka
Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.
Szállás: 9 éjszaka fürdőszobás, kétágyas, színvonalas szállodai szobákban; 1 éjszaka odaútban a ha­jón, kétágyas belső kabinokban.
Ellátás: Félpanzió (bőséges büfé- vagy angol reggeli, vacsora)

Figyelem:
1. Odaútban a hajón történő utazás alatt (a 2. nap estéjétől a 3. nap reggeléig) a részvételi díj nem tartalmaz étkezést. A hajó éttermében ter­mészetesen lesz lehetőség vacsorázni, illetve reggelizni.
2. Visszaútban a németországi, illetve a franciaországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert az időeltolódás miatt elkép­zelhető, hogy 21 óra után ér oda a csoport. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség vacsorázni.


PROGRAM: 
1. nap

Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Linz - Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Antwerpen
Utazás az Aachen - Antwerpen - Rotterdam útvonalon. Útközben megálló Antwerpenben, Közös séta a legfontosabb nevezetességekhez: gyönyörű katedrális, főtér, húscsarnok, Schelde-park, vár stb. Az esti órákban behajózás, majd utazás az Északi-tengeren, Anglia keleti partjai mentén. Éjszaka a hajón, kétágyas kabinokban (1 éj).

3. nap: Hadriánus fala, Jedburgh, Abbotsford kastély
Érkezés az angliai Kingston upon Hull város kikötő­jébe a reggeli órákban, majd továbbutazás autó­busszal a világörökséghez tartozó Hadriánus falához. A falat a rómaiak építették 120 km hosszúságban a sziget teljes szélességében a barbár kelta törzsek elleni védekezésül. Jó állapotban lévő maradványai Nagy-Britannia legjelentősebb római-kori emlékét jelentik (UNESCO világörökség). Továbbutazás Skóciába, pihenő egy bájos kisvárosban, Jed burgh-ban (XII. századi apátság látványos romjai).
A következő programunk a Melrose városka melletti Abbotsford kastély festői szépségű kertjének és belső termeinek megtekintése. Itt töltötte életének utolsó éveit a világhírű skót író, Sir Walter Scott. Szállás Közép-Skóciában (3 éj).

4. nap: Culross, Edinburgh
Kora délelőtt egy órás séta egy ódon hangulatú városkában, Culross-ban, melynek épületei a késő középkori Skóciát idézik. Ezután városnézés Edin­burgh-ban, Skócia fővárosában: a középkori óváros, a város szíve - a Princess Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar panorámát nyújtó kilátója stb. Edinburgh-t sokan Európa egyik legszebb városának tartják, és valóban kevés városban ötvöződnek ilyen nagyszerűen a természeti adottságok az ember alkotta látványosságokkal. A városnézés után lehető­ség múzeumok közös megtekintésére (Skót Whisky Múzeuma, Királyi Vár a skót koronázási jelvényekkel, Skót Nemzeti Galéria).

5. nap: Skót-felvidék, Blair kastély, Loch Ness, Fort Augustus, Glen Coe
Kirándulás a romantikus Skót-felvidékre. Az út végcélja a Loch Ness-i tó. A programban szerepel: Blair kastélya (az egyik legszebb kastély Skóciában) és Urquhart vára a tóparton, ahonnan a legtöbben szokták figyelni a szörny felbukkanását. Ezután pihe­nő egy hangulatos városkában, Fort Augustusban, a Kaledóniai-csatorna különleges zsiliprendszerének megtekintése. Késő délután visszautazás a szállo­dához egy látványos útvonalon, a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül.

6. nap: Gretna Green, York
Utazás Észak-Anglia legszebbnek tartott városába, Yorkba. Útközben ismerkedés a híres Gretna Green-i kovácsműhellyel a skót-angol határ skót oldalán. Yorkban a hatalmas katedrális megtekintése, séta a városban, majd szabad program. Lehetőség a látványos Viking Múzeum meglátogatására. Szállás Leeds környékén (1 éj).

7. nap: Cambridge, Duxford
Utazás Cambridge-be, Anglia híres egyetemi váro­sába. A legérdekesebb college-ok megtekintése (King's College a világhírű kápolnájával). Délután szabad prog­ram, ajánljuk a puntolást a Cam folyón, mely minden cambridge-i látogatásnak szinte kötelező része. Lehetőség a Duxfordi Repülési Múzeum meg lá to­gatására is. Szállás London mellett (3 éj).

8. nap: London
5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál Székesegyház, Hyde-park, Bucking­ham palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után sza­bad program.

9. nap: Windsor, London
Délelőtt az angol királyi család nyári rezidenciájának, a hatalmas Windsori kastélynak a megtekintése (gazdagon díszített lakosztályok). Délután szabad program Londonban, illetve az ide­genvezető segítségével lehetőség további neveze­tességek megtekintésére (pl. British Museum, National Gallery, London Eye stb.).

10. nap: Canterbury, Csalagút
Délelőtt utazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. A monumentális katedrális megtekintése, majd ismerkedés a várossal. A kora délutáni órákban a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais - Bruges - Brüsszel - Aachen útvonalon a Rajna-vidéki tranzitszálláshoz (a szeptember 26-i csoport esetében a Calais - Reims - Metz útvonalon a franciaországi tranzitszálláshoz) (1 éj).
Megjegyzés: Kis eséllyel előfordulhat, hogy a Csatornán való átkelés hazaúton is komppal történik.

11. nap:
Hazautazás a Frankfurt - Nürnberg - Linz - Hegyes­halom - Győr - Tatabánya (a szeptemberi 26-i csoportnál a Saarbrücken - Nürnberg - Linz - Hegyeshalom - Győr - Tatabánya) útvonalon. Érkezés Buda­pestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

A programok sorrendje a 8-9. napokon a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.


IDŐPONTOK:
2020. szeptember 26 - október 06. - Részvételi díj: 346.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 107.000 Ft
Biztosítás: 8.525 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos uta­zást, a kompátkelést Angliába és a vissza­utazást a Csatorna Alagúton, a 10 éjszakai szállást, 9 reggelit, 8 vacsorát, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az ide­genvezetést, de nem tartalmazza a belépő dí­jakat.

 

Belépők kb 200 GBP

Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Abbotsford 9,60 GBP
Edinburgh vár 19,50 GBP
Skót Whisky Múzeuma 17 GBP
Nemzeti Galéria ingyenes
Blair kastélya 11,50 GBP
Urquhart vára 12 GBP
York Viking Múzeum 8 GBP
katedrális 9,50 GBP
Cambridge King's College 9 GBP
Duxford Repülési Múzeum 21 GBP
London Westminster-apátság 21 GBP
Szt. Pál-székesegyház 17 GBP
British Museum ingyenes
National Gallery ingyenes
Windsor kastély 21,20 GBP
Canterbury katedrális 11,50 GBP

Figyelem: nyugdíjas kedvezmény (10-15%) majdnem mindenhol van!
 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.