Írország meghódítása

Kérem, válassza ki melyiket lenne a megfelelő!

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Írország meghódítása

dublin1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Ára: 
275.000 Ft/fő + ill
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
31-102
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Időpont: 2017. július 07-13.
Részvételi díj: 275.000,- Ft + ill

Járulékos költségek: 

Reptéri Illeték: 42.000 Ft.
Transzfer: 12.000 Ft.  


E mesés sziget történelme során rengeteg szenvedést, küzdelmet látott. A keltáktól a normannokon át az angolokig mindig valaki meg akarta szerezni ezt a területet. Mi is meghódíthatjuk most ezt a szigetet, de a célunk egészen más, mint az előbb felsorolt népeké. Olyan élményeket gyűjtünk az egyedülálló tájról, az ódon kolostorokról, a műemlékekről, mely életünk végéig kellemes emlékként a tulajdonunk marad.

Program: 

1. nap: Magyarország – Dublin
Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és szép színes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres postahivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kertjét” is. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően foglaljuk el szállásunkat.

2. nap: Dublin – Clonmacnoise – Galway (215 km)
Reggelit követően Nyugat-Írországba, Galwaybe utazunk. Először megtekintjük a Locke’s lepárlót, mely az egyik legkisebb és legrégebbi whiskey lepárlója Írországnak, 1757 óta készítik itt a finomabbnál finomabb nedűket. Folytatva utunkat megállunk Clanmacnoise-ban. Szt. Ciaran alapította ezt a kolostort a helyi herceg, Dermot segítségével. A XI – XII-sz-ban oktatási- és tudományos központ volt, rengeteg kézirat született itt, mint például a Book of Dun Cow. A XII. sz-ban a normannok megtámadták és felégették a kolostort és a várost. Az elkövetkező századok során is folytonosan fosztogatták a területet. A kolostor többé nem állt helyre. A csodálatos műemlékek megtekintése után folytatjuk utunkat Galwaybe, ahol a Várostörténeti Kiállítást tekintjük meg. A különböző szobákban a galwayiek életét és történetét ismerhetjük meg: Claddagh falu, Galway hajók, Galway törzsek. Szállásunkra este érkezünk.

3. nap: Galway – Moher-sziklák – Tralee (270 km)
Reggelit követően a Burren Nemzeti Parkba indulunk. Itt rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt, és egy lerombolt XII. sz-i cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. A következő állomásuk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Délután komppal átkelünk a Shannon folyón, szállásunk Killarnynél lesz.

4. nap: Kerry gyűrű (160 km)
Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Szálláshelyünk Cork környékén lesz.

5. nap: Cashel – Kilkenny – Dundalk (340 km)
A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik nagy látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. Ez a település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival, s vörös söréről is nevezetes. Kilkenny egyik legjelentősebb épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. sz-ban. A városnézés után folytatjuk utunkat Dundalkig, ahol a szállásunk lesz (2éj).

6. nap: Dundalk - Belfast - Dundalk (170 km)
Reggeli után, aki úgy dönt, azokkal elindulunk Belfastba (vagy írül Béal Feirste) egy fakultatív kirándulásra. Belfast az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észek-Írország fővárosa. Itt mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazási című mű írásakor. A látkép viktóriánus kort idéz, amikor a város lenyűgöző épületekkel hírdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Városházát, Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, ami arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. A Titanic-központ kiállítását aki szeretné megtekintheti, a többieknek szabad program Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás 50 Euro. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram. Szállásunk, mint előző nap.


7.nap: Dundalk - Dublin (85km)
Reggeli után indulunk Dublinba, ahol kultúrális körutunkat a Trinity Collage épületével kezdjük, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem messze található a dublini vár, melyet hivatalos fogadótermei a legpatinásabb kastéllyá avatják az országban. Majd az ír védőszentről elnevezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus-katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Kora délután megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetektől a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is van lehetőség. Ezt követően transzfer a repülőtérre, és este hazarepülünk Budapestre. Ferihegyre (Liszt Ferenc reptérre) érkezés éjfél körül.

  

Szállás: 6 éjszaka *** szállodákban 2 ágyas tusolós WC-s szobákban 
Ellátás:reggeli  
Utazás: Budapest - Dublin - Budapest útvonalon repülővel, helyszínen autóbusszal 

Részvételi díj: 275.000.- FT/fő + ill
Illeték összege: 42.000.- Ft/fő
Transzfer: 12.000.- Ft/fő
Egyágyas felár: 82.000,- Ft
Vacsora felárak: 42.000.-Ft
Belépők ára: kb. 85 Euro + fakultatív program, összesen kb 140 euro
Az ár az utasbiztosítást és a belépőjegyeket (pl. kastélybelépők) nem tartalmazza.


BELÉPŐJEGY TÁJÉKOZTATÓ ÁRAK: 
Szt. Patrik Székesegyház 5.5 EUR
Trinity Kollégium 8.5 EUR
Guiness Storehouse 14.5 EUR
Clonmacnoise 6 EUR
Galway, Várostörténeti Kiállítás 6 EUR
Kilkenny kastély 6 EUR
Összesen: 46.5 EUR

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
Guiness: 14,50 €
Ír műsoros vacsoraest Dublinban: 49 €
Titanic - Belfast: 12 GBP

Össz.:64 €; 12 GBP
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 20.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.